Træk håndværkerne fra

20 April 2020 Pia Nielsen
Træk håndværkerne fra

Et godt byggetilbud på din byggeopgave? …det finder du online, og udgifterne til arbejdslønnen kan du trækker fra i skat. Der er kort sagt ingen grund til IKKE at benytte dig af fagfolk, når du skal bygge, ombygge eller renovere. 

 

Hvad er et godt byggetilbud?

Et tilbud på dit byggeprojekt er godt, når det holder sig inden for dit budget, når det er tydeligt, hvad tilbuddet inkluderer, og når det kan udføres inden for din tidsramme. 

Få et tilbud inden for dit budget

Der kommer næsten altid uforudsete udgifter i byggeprojekter, det er derfor relevant, at det byggetilbuddet ikke overskrider dit budget, allerede inden byggeriet er gået i gang. Sigt altid efter et tilbud, der er lavere end din budgetgrænse.

Hvad indeholder tilbuddet?

Få afklaret nøjagtig, hvad der er inkluderet i tilbuddet, inden du accepterer. Får du flere tilbud er det en god idé at sammenligne, hvad de forskellige tilbud indeholder – det kan give dig et fingerpeg om, hvad der bør være med i tilbuddet. Men vær også opmærksom på ikke at acceptere et tilbud, der inkluderer overflødige ting – eksempelvis rådgivning om byggetegninger… hvis du allerede har en arkitekt på sagen. 

Kan det nås?

Der er altid flere deadlines på et byggeprojekt – ikke blot for at du kan komme i gang med at bruge bygningen – men for at alle aktører kan komme til. Der er en logisk rækkefølge for, hvornår tømreren, blikkenslageren og elektrikeren skal arbejde. Og så skal evt. leverancer eller indkøb af materialer også tænkes ind i planlægningen. 

Husk at trække fra!

Glem ikke, at du på din skatteseddel kan få det, der hedder “håndværkerfradrag”. Det betyder, at du kan trække håndværkernes arbejdsløn fra, så det i sidste ende bliver billigere for dig at hyre professionelle til et byggeprojekt. Det er dog kun arbejdslønnen, ikke materialerne, du kan trække fra i skat. 

More articles