Skal du indrette dit kontor?

11 november 2021 Steffen Pedersen

editorial

Måske du har for nyligt erhvervet dig et nyt kontorområde og derfor skal du i gang med at indrette kontoret. Det kan godt kræve en del at få indrettet et kontor, der afspejler din virksomhed, og som er funktionelt og behageligt for dine medarbejdere. Vi har listet nogle ideer til, hvordan du kan indrette dit kontor i dette indlæg. Så læs med her, og lad dig inspirere.

 

image

 

1. Få skillevægge

Et åben kontor er eftersigende et af de mest populære kontorløsninger blandt landets virksomheder. Her kan der tales ud til alle og enhver, og der vil ikke være afskærmninger blandt de forskellige afdelinger og medarbejdere. Det kan give et godt arbejdsmiljø, fordi alle kan kommunikere på tværs af hinanden, og der vil ikke være på samme måde en hierarki. Dog kan det være forstyrrende for enkle afdelinger. Her kan du bruge skillevægge til at få delt dine afdelinger op, så der vil være ro til dem, der f.eks. skal tekstforfatte. Skillevægge er også en god løsning til indretningen af et stort kontorrum, så det ikke føles så stort og voldsomt at træde ind i. 

 

2. Er der en bagtrappe?

Noget du skal huske på, når du får et kontorområde til dine medarbejdere, det er om, der er en bagtrappe, som de kan benytte sig af. Det er et lovkrav, som du skal overholde, når i sidder mange mennesker sammen i et rum. Hvis der skulle opstå brand, så skal der være en bagtrappe, som dine medarbejdere og dig selv skal komme ud af. Hvis din nuværende bagtrappe er ustabil, så kan du så installeret en ny bagtrappe, der kan lede vejen, hvis uheldet er ude.

 

3. Få whiteboards eller glasvægge

Nogle gange kan vægge, der adskiller afdelinger, stå i vejen for kommunikation og samtale. I disse tilfælde kan du få kontorvægge lavet af glas eller få købt flere whiteboards til at skrive på. Ved at have en gennemsigtig væg, hvor folk kan skrive på, kan de kommunikere på trods af den store afstand mellem dem. 

Med whiteboards kan i få det samme resultat, men normalt bruges dette til brainstorming-sessioner. Forskellige afdelinger kan samles for at diskutere deres seneste projekter og idéer med resten af medarbejderne.

Flere Nyheder