Medicinmisbrug forekommere ofte og vildere, end man kan forestille sig

17 juli 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Medicinmisbrug skal på ingen måde helliggøres, men det er dog imponerende at bevidne – eller netop først blive klar over det bagefter – hvor langt misbrugere vil gå for at opnå deres rus og holde det hemmeligt.

De fleste forestiller misbrugere sig som nogle, der tager stoffer eller bedøver sig med alkohol, men faktisk er noget så enkelt som lægeordineret medicin også noget, som står højt på visse misbrugeres liste.

Det sker ikke kun, fordi det kan blandes sammen med andre ting og give et blandings-misbrug med en vild og usammenlignelig rus, men også fordi den medicin i sig selv kan give en følelse af velvære og ro, som man ellers ikke oplever og efterlyser i dagligdagen.

Man skulle så tro, at misbruget ville være begrænset, fordi man netop skal via ens læge for at få fat i medicinen, men her skal man huske på, at nogle misbrugere “hjælper” hinanden ved at skaffe medicinen til hinanden, selvom de egentlig ikke har brug for det.

Desuden udskriver ikke alle læge en specifik mængde medicin, som skal bruges over en given periode, hvorefter man først kan få den næste dosis.

Nogle misbrugere vælger så at misbruge denne mulighed og spare medicinen sammen til en rus.

Men andre læger udskriver også medicin, der er tiltænkt til, hvis man får smerter efter en given operation eller lignende, og den mængde er måske ikke så nøje afmålt.

Dette er ikke for at give lægerne skylden, men det giver måske et indblik i, hvorfor misbrugere kan være virkelig kalkulerende og beregnede med, hvordan de anskaffer sig deres medicin.

De gemmer det i depoter forskellige steder, som kun de kender til, så selvom de måske ligner levende lig, så er de rene genier, når det handler om at finde frem til de små gemmesteder, de har lagt deres medicin i.

Konfrontér gerne misbrugere med denne viden, hvis du får nys om det.

Flere Nyheder