Malerfirma: Vær ikke så bange for farver!

13 October 2020 Camilla Skøtt
image

Kigger du dig omkring i dine venners hjem, vil du opdage, at de fleste bor med kedelige, hvide vægge. Det skyldes ikke kun dovenskab (men sikkert også det), men derimod at de fleste er lidt bange for at kaste sig ud i farver.

Bor du selv med farver, eller er du – som overskriften antyder – bange for at kaste dig ud i det? Vi har netop talt med et malerfirma, der meget direkte sagde, at det er åndsvagt at være bange for farver.

Hvorfor er det det, tænker du måske. Svaret var lige så enkelt: Fordi der ikke er noget at være bange for. Du kan bare male over med hvid, hvis du ikke kan lide det, du får lavet.

Gå med farver, der gør dig glad

Har du besluttet dig for at kaste dig ud i projekt farveglad, så skal du ikke bare vælge den første den bedste farve, du finder i månedens boligmagasin. Brug lidt tid på at mærke efter, hvilke farver du egentlig kan lide. Vælger du en tone, der gør dig glad, er der større chance for at lykkes med projektet.

Er du usikker på, hvilken farve du skal vælge, kan du søge inspiration hos din lokale farvehandler. Alternativt er det en god idé at lave et moodboard ud af alle dine gamle boligblade. Find alle de billeder du kan med farver, du kan lide. Riv dem ud og samle dem i bunker med samme nuance – hæng dem op på en tavle, og vupti; du vil hurtigt kunne se, at der er en eller to farver, der tiltaler dig mere end andre.

Når du har fundet en farve, du godt kan lide, kan du besøge farvehandleren igen. Her kan du få forskellige farvekort, hvor du kan afsøge markedet for alskens toner af den farve, du elsker – der er helt sikkert én, du bliver vild med.

More articles