Julefrokost i Stevns – En hyggelig madoplevelse

31 May 2023 Ida Svanhardt

Julen er en tid fyldt med hygge, samvær og ikke mindst god mad. Og hvad er bedre end at samle venner, familie eller kollegaer til en traditionel julefrokost i Stevns? På Stevns finder du et væld af spændende muligheder for at nyde en lækker julefrokost i hyggelige omgivelser. Her er der noget for enhver smag, uanset om du er til de klassiske retter eller ønsker at prøve noget nyt og anderledes.

De traditionelle retter

En julefrokost uden de traditionelle retter er næsten utænkelig. Og på Stevns er der flere restauranter og kroer, der serverer alle de klassiske juleretter. Her kan du glæde dig til lækker hjemmelavet sild, varm leverpostej med bacon, sprøde flæskestegssandwich og selvfølgelig risalamande med kirsebærsauce til dessert. De traditionelle retter serveres ofte i buffetform, så du kan smage lidt af det hele og nyde julestemningen.

image

Nytænkende julefrokost

Er du mere til nytænkende og moderne retter? Så er der også mulighed for det på Stevns. Flere restauranter og caféer har eksperimenteret med traditionelle juleretter og tilføjet deres egne twist. Her kan du f.eks. få julefrokosttapas med lækre små retter som tarteletter med rejer, glaseret andebryst og syltede rødbeder. Du kan også prøve en julefrokostburger med saftig flæskesteg, rødkål og tranebær. Det er den perfekte måde at kombinere tradition og innovation på.

Lokale råvarer og specialiteter

På Stevns er der stor fokus på lokale råvarer og specialiteter. Flere af restauranterne og kroerne samarbejder med lokale landmænd og producenter for at sikre, at du får den bedste smagsoplevelse. Her kan du f.eks. få hjemmelavet snaps med lokale urter og krydderier, friskfanget fisk fra Stevns Klint eller økologisk kød fra de omkringliggende marker. Det er en oplevelse for både smagsløgene og naturelskeren.

Hyggelige omgivelser og god stemning

Udover den lækre mad er en vigtig del af julefrokosten også de hyggelige omgivelser og den gode stemning. Og på Stevns er der masser af begge dele. Flere af restauranterne og kroerne ligger i smukke gamle bygninger med rustikke bjælker og åben pejs, der skaber den helt rigtige julestemning. Du kan også vælge at afholde julefrokosten i en af de mange charmerende selskabslokaler, hvor der er plads til både spisning, dans og sjov.

More articles