Hvordan diagnosticeres en angst lidelse?

07 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Symptomer på angst lidelser er som regel så distinkte, at en læge vil kunne diagnosticere lidelsen udelukkende på din beskrivelse af dine symptomer. Din læge vil typisk sørge for at du får undersøgt din hjerterytme ved en elektro kardiogram (EKG) undersøgelse, og samtidig tage blodprøver, for at være helt sikker på at kunne udelukke andre sygdomme.

Hvis lægen ikke finder, at der er noget fysisk galt med dig, vil han eller hun typisk kunne stille diagnosen ret hurtigt. Du vil blive henvist til en specialist, som kan stå for den videre udredning af din lidelse. Angst ses nemlig som oftest i følgeskab med andre psykiske lidelser som for eksempel depression. Og det er vigtigt, at du får den rette behandling for din angst lidelse.

Hvordan behandles angst?

Viser det sig, at du lider af eksempelvis panikangst eller generaliseret angst – som er blandt de mest almindelige former for angst – vil du kunne have stor glæde af terapi. Kun i meget svære tilfælde kan det anbefales at behandle angst med medicin. Og under alle omstændigheder bør en medicins behandling være suppleret af eksempelvis kognitiv terapi. Du bør kun opsøge behandling hos en terapeut med stor erfaring inden for feltet.

En angst specialist vil kunne vurdere, hvilken form for behandling som tjener netop dig bedst, med udgangspunkt i din unikke og individuelle historie. Angsten har lige så mange ansigter, som der er angst patienter. Og derfor er det vigtigt, at et behandlings forløb tilrettelægges så det retter sig mod det enkelte menneske.

Find din angst ekspert online

Oplever du således anfald af hjertebanken og trykken for brystet, åndenød, hurtig puls, og den karakteristiske bølge af panikagtig frygt uden nogen særlig anledning eller trigger, er det meget sandsynligt, at du lider af panikangst. Når din egen læge har clearet dig via en differential diagnose som beskrevet oven for, kan du for eksempel søge videre hjælp til angst behandling hos https://www.angstekspert.dk/ 

More articles