Hvor mange skal man være om at sætte en Flos lysekrone op?

08 maj 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vores lidt lange rubrik kan lyde som indledningen til en Molbo-historie, men bare rolig, i denne artikel skal vi sådan set beskæftige os med et meget alvorligt og seriøst emne, så der er ingen sarkasme eller ironi skjult i dette skriveri.

For en flos lysekrone er nemlig noget, som man skatter rigtig højt og vil gøre rigtig meget for, holder sig pæn længe, så man har mange intentioner om jævnligt at hive en strappestige frem og gøre lysekronen ren, fjerne insekter og generelt holde den pletfri.

Men før du kan nå så langt, så skal den jo op at hænge, og det kan være besværligt nok i sig – specielt hvis du er ude i, at du vil have mere end én sat op.

Med en væglampe er det lidt nemmere at holde styr på, hvor lampen befinder sig, da man ofte kan holde den med en enkelt hånd i en position, der er nogenlunde behagelig for armen at være i.

Med en lysekrone fra Flos skal man tit bruge begge hænder for at holde den oppe. Dette er ikke altid på grund af, at den er stor og uoverskuelig, men hvis man ikke er vant til at have armene hævet over hovedet særligt længe, så kan selv en mindre lysekrone hurtig blive tung at bære.

Finten er her at sørge for som det første at have lavet ophænget og installationen, hvor lysekronen skal tilsluttes og sættes op, så du ikke skal holde lysekronen, imens du gør dette. Det ville næsten også være umuligt.

Nogle mennesker vælger også at sætte en ekstra krog op, hvor lysekronen kan hænge, mens man bruger hænderne til at lave installationen.

Dog er det klart smarteste, at man sørger for at have en ekstra person tilstede, der kan holde lysekronen og så kravle op ad stigen til en, når man skal sætte den op.

Flere Nyheder