Hvad er en aktuator?

29 January 2020 Astrid Pedersen

editorial

En aktuator er den maskin komponent som er ansvarlig for at bevæge og styre en mekanisme eller et system, for eksempel ved at åbne en ventil. En aktuator kræver et kommando signal og en energikilde. Kommando signalet er relativt svagt, og kan være i form af elektrisk spænding eller strøm, pneumatisk eller hydraulisk tryk eller manuel påvirkning. Når aktuatoren modtager et styresignal, reagerer den ved at konvertere signalets energi til mekanisk bevægelse i et automatiseret eller fjernbetjent system.

Aktuatorer anvendes i sammenhænge hvor der er behov for elektronisk eller mekanisk eller styring, for eksempel motorer, diverse former for industrille proces anlæg eller produktions anlæg. Et eksempel på anvendelse af en aktuator er i relation til regulering af en motors omdrejnings tal eller ændring af temperatur i en kedel. Den konkrete styring via aktuator sker ved ændring af fysiske faktorer så som moment, position, kraft, vinkel drejning eller strømnings hastighed.

Hvor kan jeg finde de bedste aktuatorer?

Hos Askalon AB, som er en virksomhed med speciale inden for proces teknologi, forhandles diverse komponenter så som aktuatorer, ventiler og regulatorer. Her finder du et bredt udvalg af aktuatorer fra brands så som Bettis, Keystone, Fisher og El-O-Matic – her under pneumatiske rack and pinion aktuatorer, som er effektive og pålidelige aktuatorer. Denne form for aktuator er særligt velegnet til anvendelse i fejlsikre, ekstreme miljøer og kritiske applikationer. Du finder også hydrauliske aktuatorer, som fortrinsvis er konstrueret til hårde miljøer og ESD-applikationer, samt elektriske aktuatorer, som på tryg og sikker vis automatiserer multi-turn, quarter turn og linear ventiler.

Med den rette aktuator kan du beskyttelse såvel dit personale som dit udstyr og miljøet. Det er vigtigt, at din aktuator passer til formålet – og her kan Askalon AB hjælpe med rådgivning og vejledning. Hos Askalon AB finder du hurtigt den rette aktuator til en favorabel pris uden at skulle gå på kompromis med ydeevne eller sikkerhed. Du kan læse mere på askalon.dk

More articles