Her kan du se på stjerner med et teleskop

05 januar 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du er vild med at se på stjerner, bør du unde dig selv muligheden for at se på dem gennem et rigtigt teleskop. Bor du i nærheden af Aarhus, har du for eksempel mulighed for at gøre det på Ole Rømer Observatoriet. Der har de et stort teleskop, som det er muligt for dig at se på stjernerne igennem. Det er en helt særlig oplevelse at se på stjerner gennem teleskopet, derfor er det helt sikkert noget, som du bør give dig selv mulighed for at gøre fra tid til anden. 

Ole Rømer Observatoriet er dog langt fra det eneste sted i Aarhus, hvor du har mulighed for at se på stjerner. Du kan også tage på Steno Museet, der lige som Ole Rømer Observatoriet er en del af Science Museerne. På Steno Museet har de godt nok ikke et teleskop, men de har et imponerende planetarium, hvor de har forestillinger og foredrag om stjernerne. Der findes altså masser af aktiviteter i Århus for dig, der interesserer dig for stjerner

image

Arrangementer om stjernerne 

Når du interesserer dig for stjerner, er det en god ide, at du holder øje med de arrangementer, som de afholder på Steno Museet. Hver gang det er fuldmåne, afholder de et fuldmånearrangement. Der kan du møde andre, der også interesserer sig for stjernerne. 

Har du ikke mulighed for at komme på museet ved fuldmåne, kan du i stedet besøge museet i weekenden. Kl. 12. og kl. 14 afholder de nemlig foredrag om, hvordan stjernehimlen ser ud netop nu. Det giver dig altså mulighed for at gå ud og kigge på himlen og aftenen og se efter de ting, som de har talt om til foredraget. 

Vil du have andre oplevelser end nogle med stjerner, kan du selvfølgelig også få det på Science Museerne. Steno Museet byder på en række forskellige former for udstillinger om naturvidenskab, der ikke alle sammen handler om stjerner. 

Flere Nyheder