Gulvafslibning i Assens – når dit trægulv skal være flot og ensartet

29 March 2019 Astrid Pedersen

editorial

De originale trægulve, som pryder mange boliger fra det forrige årtusind, er værd at værne om. Ikke blot fordi de er smukke og unikke i al deres levende og organiske struktur, men også fordi et originalt trægulv er en del af en boligs sjæl og integritet. Træ blev i mange år brugt som gulvbelægning ved opførelse af boliger, men er siden blevet afløst af billigere – men knap så charmerende eller behagelige – materialer som for eksempel linoleum, klik parket i laminat, eller de særdeles moderne gulvtyper af cement eller beton.

Således er et originalt trægulv, som stammer tilbage fra huset eller lejlighedens barndom, et ubetinget aktiv for boligen. Især hvis træværket er sundt, og gulvet generelt fremstår velholdt og velplejet – og er intakt, det vil sige, ikke har alvorlige skader.

Slidte trægulve giver et dårligt indtryk

Står du for at skulle sælge din bolig, og er den forsynet med et trægulv i god og sund kvalitet, bør du sikre dig, at det fremstår som sådant. Er træværket præget af dagligt slid, og er der tydelige spor efter årevis af brug – for eksempel grimme slidspor, skæmmende pletter og misfarvninger fra solfalming, bør du overveje en grundig gulvafslibning. Selv om disse skønhedspletter sjældent stikker dybere end et par millimeter – og derfor sagtens kan fjernes med en gulvafslibning – kan de give potentielle købere indtryk af at gulvet fejler noget alvorligt.

Derfor er det en god idé, hvis du tager dit trægulv i øjesyn, og danner dig et billede af hvor slidt det egentlig fremstår. Det er sandsynligt, at gulvet vil have godt af en grundig, professionel gulvafslibning og en plejende efterbehandling, så det kan fremstå fra sin absolut bedste side ved eventuelle fremvisninger og åbent hus arrangementer.

Du kan finde dygtige, specialiserede fagfolk – og få et godt tilbud på gulvafslibning – på gkservice.dk

More articles