Gå til tandlæge og undgå tandsygdomme

06 november 2021 Astrid Pedersen

editorial

Du har sikkert hørt at det er en god idé at gå til tandlæge et par gange om året. Men hvorfor er regelmæssige tandlæge besøg så vigtige?

Forebyggelse af huller og parodontose hos din tandlæge

En tandlæges vigtigste funktion er at hjælpe patienterne med at forebygge grimme lidelser i tænder og tandkød. Blandt de mest udbredte dårligdomme finder vi karies – huller i tænderne – og parodontose. Førstnævnte opstår som følge af syreskade på tandens emalje.

En sådan skade vil vise sig som en misfarvet plet. Det er dog ikke altid at du selv kan se forstadier til karies. De kan nemlig skjule sig mellem dine tænder eller under tandkødets rand – eller blot så langt bagude i din mund at du ikke kan se dem med det blotte øje.

Det kan din tandlæge derimod. Opdager din tandlæge ansatser til en syreskade kan denne bekæmpes ved hjælp af pensling med fluor.

Derfor er det vigtigt at du går til tandlæge en eller to gange om året. Hvis tandens emalje tæres igennem, og tandens kerne blottes vil det være for sent at forebygge. Er du heldig kan hullet lappes med en plast fyldning. Og er du rigtig uheldig må hele tanden ud.

Din tandlæge vil kunne hjælpe dig med at bremse udviklingen af den frygtede tand lidelse parodontose. Hvis tandlægen kan se at du har tendens til parodontose vil en forebyggende behandling blive sat i værk. På den måde har du en chance for at undgå de grimme følger af parodontose så som blottede tandhalse og permanent dårlig ånde.

Find din lokale tandlæge i Gistrup

Hvis du leder efter en dygtig og kompetent tandlæge i Gistrup, Storvolde eller Klarup kan du altid kontakte Tandlægerne i Klarup. Tandlægerne i Klarup er en velrenommeret Tandlægerne i Klarup som igennem flere år har hjulpet lokale patienter med at bevare deres tænder smukke og intakte. Bestil tid til tandbehandling på tandlaegerne-klarup.dk.

Flere Nyheder