Flotte og ensartede gulve med en effektiv og billig gulvafslibning i Assens

12 april 2019 Astrid Pedersen

editorial

Ethvert trægulv bliver – uanset træets sort og gulvets type – slidt med tiden. Dette kan naturligvis ske i varierende tempi, alt efter hvorledes trægulvet er blevet behandlet, og hvor flittig indehaveren har været med at vedligeholde og pleje træværket. Et lakeret trægulv vil for eksempel være mere modstandsdygtigt over for påvirkninger fra omverdenen end et sæbebehandlet gulv, idet den kraftige og forseglende lak beskytter træværket, og dermed gør gulvet mere slidstærkt.

Et sæbebehandlet gulv er ikke på samme måde beskyttet, idet en sæbebehandling ikke er forseglende. Ved en sæbebehandling arbejdes den fede sæbe ned i træværkets overflade og binder sig til fibrene, hvorved der dannes en hinde, som i nogen grad virker beskyttende og hydrerende.

Denne hinde er dog ikke permanent, men skal vedligeholdes gennem hyppig vask med sæbe, som bidrager til at styrke denne hinde. Forsømmes blot få gulvvaske, vil hinden slides bort, og træværket vil ligge blottet – ganske sårbart over for såvel udtørring som slid. Når først sæbehinden er forsvundet, kan den ikke gendannes, og så skal der en gulvslibning og en ny sæbebehandling til for at genskabe det smukke, lyse gulv.

Kom de grimme slidmærker til livs med en professionel gulvafslibning

Hvis dit sæbebehandlede trægulv er begyndt at udvise tegn på slitage i form af grålige slidspor, misfarvede plamager og skjolder fra solfalming og spildte væsker samt en øget tendens til at danne splinter og sprækker, kan det anbefales, at du kontakter din lokale gulvmand med henblik på at få foretaget en grundig og effektiv gulvafslibning. Ved en gulvafslibning fjernes den tørre og triste overflade og alle de skønhedspletter, som er indlejret heri.

En dygtig og erfaren fagperson kan vurdere, hvad der skal til for at opnå det flotteste og mest langtidsholdbare resultat, som du kan have glæde af i mange år. Du kan finde ham hos gkservice.dk

Flere Nyheder