Fjern pletter og mindre skrammer med en gulvafslibning

01 september 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som er overtrukket med lak eller fernis, vil typisk have en længere holdbarhed og en højere grad af slidstyrke end et tilsvarende trægulv, som har modtaget en olie eller sæbe behandling. Lak, fernis og maling hører til i kategorien forseglende behandlinger, hvor sæbe, olie eller lud behandlinger er de ikke forseglende behandlinger. I praksis betyder det, at dit sæbe behandlede gulv hurtigere vil blive slidt og mat i overfladen end et lakeret trægulv. Dette skyldes, at træværket ikke er indkapslet i lak eller fernis. Ved en sæbe behandling dannes den beskyttende hinde i træværkets overfladiske fibre, idet den fede sæbe skrubbes ned i gulvet og mætter fibrene.

Ved denne proces dannes en beskyttende hinde, som gør gulvet smuds og vand afvisende. Samtidig lysnes træværket op til flere nuancer i forhold til dets oprindelige tone, og overfladen bliver ensartet og silkemat. Et sæbe behandlet gulv har et helt særligt skær, som på smukkeste vis kan lyse hele stuen op. Men når det bliver slidt, skrammet og plettet i overfladen, er det færdigt med at være kønt.

Kan jeg redde mig slidte, sæbe behandlede gulv?

Når først den beskyttende hinde af sæbe er slidt bort, er det desværre for sent at genskabe den. Du vil opleve, at gulvet bliver tørt og trist i overfladen, med en øget tendens til dannelse af irriterende splinter, og misfarvet af solfalming og nedtrådt støv, som indlejrer sig i de tørre og porøse fibre.

Du vil ikke længere blot kunne tørre spildte væsker op – kaffe, te og rødvin vil suges ned i gulvet og danne grimme skjolder. Den eneste måde, hvorpå du kan få dit smukke og skinnende gulv igen, er ved en effektiv gulvafslibning.

Få et tilbud på en professionel gulvafslibning online

Du kan altid kontakte https://gulvkanonen.dk/hvordan-kan-man-fjerne-fernis-fra-sit-gulv/ for et gratis og uforpligtende tilbud på en grundig gulvafslibning.

Flere Nyheder