Få råd og vejledning af din fagforening

30 juni 2020 Lotte Hindsberg

editorial

En fagforening tilbyder i dag mange forskellige serviceydelser til deres medlemmer. Udover de traditionelle som at kæmpe for bedre rettigheder, mere i løn, mere ferie og lavere arbejdsuge yder de også råd og vejledning på en lang andre områder der kan forbedre dit arbejdsliv. 

Den måske kendteste er at det er muligt at få juridisk hjælp hvis du har en konflikt med din arbejdsplads. Det kan være en konflikt med din chef, det kan være at du ikke har fået udbetalt din løn eller feriepenge. Her kan din fagforening hjælpe dig og evt. ende med at føre en sag på dine vegne imod din arbejdsplads.

Du kan læse mere her https://kommunikationogsprog.dk/

Kurser og efteruddannelse

Et andet sted, hvor din fagforening kan råde og vejlede dig, er i forbindelse med kurser og efteruddannelse. Du kan få hjælp til at finde de rigtige kurser eller uddannelser du har brug for og nogle af dem udbydes af fagforeningen, andre får du rabat på hvis du er medlem af en fagforening.

Der er en anden fordel ved at tage kurser og efteruddannelse i et fagforreningsregi. 50% af alle job bliver i dag besat via netværk og et godt sted at netværke er på kurser og efteruddannelse. Her lære du andre mennesker at kende med samme baggrund at kende og de kan hjælpe dig videre til dit næste job.

Udover kurser og efteruddannelse kan din fagforening også hjælpe dig med at klargøre hvad du mangler af erfaring for at du kan komme i betragtning til et job. Det er ikke altid sikkert at det er uddannelse eller erfaring. Det kan også være områder på det personlige plan, det kan være nødvendigt at arbejde med. Det er ofte tidligere succesfulde personer der sidder og rådgiver. Det kan være alt fra tidligere ledere i topstillinger til coaches.

Flere Nyheder