Få livet tilbage – bliv afvænnet med en professionel alkoholbehandling

20 maj 2019 Astrid Pedersen

editorial

Kender du en – for eksempel en nær ven eller et medlem af din familie – som drikker lidt for meget, er der god grund til at være på vagt. Et alkohol misbrug er ikke noget, man bør spøge med eller på nogen måde tage for let på.

Det er meget nemt at affærdige et højt forbrug af alkohol med, at det kun sker ved sociale lejligheder, og at det vel er okay at få en tør over tørsten i ny og næ. Men når et forbrug af alkohol kommer ud af kontrol, og derved forvandler sig til et overforbrug, er der ikke langt til et decideret misbrug. Og så kan din ven eller dit familiemedlem hurtigt havne i en ulykkelig situation, hvor vedkommendes liv er i stor risiko for t komme til at ligge i ruiner.

Hvorfor er et misbrug af alkohol farligt?

Ud over de åbenlyse fysiske ulemper ved et alkohol misbrug – leverskader, nedsatte kognitive evner og et meget hårdt slid på kredsløb og nervesystem – vil et alkohol misbrug hurtigt kunne afstedkomme en afstand til alt det, der burde være vigtigt her i livet. Det ses desværre ofte, at alkoholikere mister alt det, som udgør fundamentet for en bæredygtig tilværelse, nemlig familie, venner og job.

Uden disse støtter og det økonomiske grundlag for en tilværelse vil en alkoholiker kun have misbruget og afhængigheden tilbage, hvilket ofte vil have en fatal udgang. Derfor er det vigtigt at få stoppet et umådeholdent forbrug af alkohol, inden det udvikler sig til et farligt afhængigheds betinget misbrug.

Få hjælp til afvænning på et misbrugscenter

Som pårørende er det vigtigt, at du får professionel hjælp til at motivere den misbrugsramte for behandling. Hos Behandlingscenter Stien kan du få vejledning fra dygtige misbrugskonsulenter til såvel den indledende konfrontation som til planlægning af det videre behandlingsforløb. Få mere information om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder