Få hjælp til maling af boligen fra professionel maler

26 november 2019 Astrid Pedersen

editorial

Skal farven på væggene derhjemme friskes op? Så er det en god idé at kontakte dit lokale malerfirma.

Hvorfor kan jeg ikke bare selv male min bolig?

Der er for så vidt intet i vejen for, at du selv fatter pensel, rulle og malerspand, og selv giver dig i kast med at male din bolig. Men hvis du ønsker et resultat, som både er smukt og langtids holdbart, er et stykke malerarbejde altså ikke bare gjort med at smøre maling på væggene.

For det første skal væggene som minimum slibes grundigt og forberede med primer – også kaldet Microdispers eller ”blåt vand” – hvis malingen skal binde ordentligt. Til dette formål kan du roligt afsætte en dag til en bolig af gennemsnitlig størrelse. Og sidder der gammelt tapet eller væv på dine vægge, skal dette også fjernes, hvilket er en utroligt slidsom og tidskrævende opgave.

For det andet skal væggene gerne have flere lag maling, hvis farven skal dække. For det tredje er det sjældent tilstrækkeligt blot at male væggene. Når først disse fremstår skinnende og ensartede, vil du få øje på de gullige plamager i loftet langs dettes kanter. Det indvendige træværk vil også pludselig synes slidt og nusset, så det skal også have en omgang. Og pludselig bliver dit malerprojekt temmelig omfattende.

Spar tid og besvær med en professionel maler

Dertil kommer, at malerarbejde ikke er nogen gratis omgang – heller ikke når du selv skal udføre det. Du skal ud og investere i spande, bakker, pensler, ruller, sandpapir, spartler – og så selvfølgelig maling til vægge lofter og træværk samt primer og grunder. Og så er der hele det efterfølgende oprydningsarbejde.

Lægger man alt dette besvær sammen med de arbejdstimer, du kommer til at bruge på projektet, står det klart, at det langt bedre kan betale sig at overlade malerarbejdet til en professionel. Find din lokale maler på malerkanonen.dk

Flere Nyheder