Få den rette hjælp og støtte på et misbrugscenter

03 June 2019 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du eller en af dine nærmeste oplever, at et misbrug er under opsejling, er det med at få sat en stopper for det i en fart. Et misbrug går ikke væk af sig selv – og får det lov at udvikle sig, skal der professionel hjælp til at komme ud af det igen. Denne hjælp kan du for eksempel få på et misbrugscenter.

Hvad er et misbrugscenter?

Et misbrugscenter er en facilitet, som har mulighed for indkvartering i forbindelse med afvænnende behandling, og som tilbyder afvænning i trygge og professionelle rammer. Som regel er der professionelle sundhedsfaglige personer samt diverse behandlere tilknyttet et misbrugscenter – dette personale har særlig uddannelse i, og erfaring inden for, behandling af misbrug og afhængighed.

Hos Behandlingscenter Stien finder du ydermere særligt uddannede misbrugskonsulenter. Disse misbrugskonsulenter er selv tidligere misbrugere, som har gennemgået det afvænnings- og behandlingsforløb, der tilbydes på misbrugscenteret. De kan således relatere 100% til de problemer, de misbrugsramte gennemgår, og kan derfor fungere som støttepersoner og mentorer, såvel under selve forløbet som i tiden derefter.

En misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien strækker sig nemlig ikke kun over de cirka fem uger, selve behandlingsforløbet varer – der tilbydes også opfølgende møder i den efterfølgende tid, som skal sikre, at den tidligere misbruger holder sig på det rette spor. Under selve behandlingsforløbet vil den misbrugsramte blive tilbudt en terapeutisk behandling, som bygger på den kendte tolvtrins model.

Denne model kaldes Minnesota kuren, og er en evidens baseret behandlingsform, som retter sig særligt imod misbrugere. Metoden har en høj succes rate og har gennem de seneste fem årtier været anvendt inden for afvænning af alkoholikere og andre misbrugere. Behandlingscenter Stien anvender en modificeret version af Minnesota kuren tilsat elementer fra andre anerkendte terapiformer, således at individuel behandling og gruppeterapi kommer til at fungere i samspil. D

u kan læse meget mere om Minnesota kuren og det øvrige behandlingsforløb på behandlingscenter-stien.dk – et dansk misbrugscenter med gode resultater.

More articles