En termisk kikkert kan mere end de fleste

09 December 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er vildt at tænke på, hvad vi mennesker er kommet frem til at kunne fremstille af opfindelser, der gør, at vi kan se ting bedre!

Her taler vi lige fra briller med og uden styrke til mikroskoper, hvor man kan se ting, som det blotte øje ikke kan se.

Allerede for flere tusinde år siden regnede man ud, at man kunne bøje glas, så man kunne se ting større.

Senere kom man frem til, at man kunne udbygge denne teknik til at se ting gennem glas, der så ellers var langt væk, men nu kom tæt på.

Dette gjorde, at man kunne navigere på havene og se fjenden komme tættere på, men det gjorde også – da man udviklede den opfindelse – at man kunne se ud i rummet, som var med til at give os en ny opfattelse af os selv i samvirke med universet omkring os, og at vi nok ikke var rummets centrum.

image

En termisk kikkert bruges hovedsageligt til jagt

Nu har man indbygget mange flere funktioner, så det ikke længere bare handler om, at man forstørrer ting, så man kan se ting langt væk eller på føje på objekter, som man ellers ikke ville kunne se uden denne opfindelse.

Nu kan man nemlig få en termisk kikkert, hvilket er en kikkert, som der både kan gøre, at man kan se i mørke, men så kan den også opfange varme og dermed vise omridset med videre, når det er mørkt, så man lettere kan få øje på bytte langt væk eller tæt på.

For tidligere var det svært at se den slags tæt på i mørket med en almindelig kikkert, og før man var kommet tæt på byttet, var det væk igen.

Nu har vi mennesker fået en opfindelse, der næsten gør, at vi har lige så gode sanser som dyrene.

Gå på “jagt” efter sådan en kikkert hos https://www.jagtkiosken.dk/da/120-termiske-kikkerter .

More articles