En gulvafslibning kan give et kunstnerisk udtryk

16 september 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Angående en gulvafslibning så tænker man ofte på det som noget, man bruger til at renovere, reparere og fikse gulve, der skal se ud som nye igen eller kunne bruges, inden de går helt i stykker og skal udskiftes.

Den slags gør man ofte jævnligt gjort i de private husstande, hvor man måske laver et skema over, hvor tit og ofte man skal huske at slibe nogle ting ned, om det så er gulvene eller møblerne, så det bliver gjort regelmæssigt, så man ikke ender med at misse en periode, så gulvene forgår.

Det er da også den slags, langt de fleste gulvafslibninger bliver bestilt til at ordne, hvorefter man så ser pragmatisk på det, hvad man specifikt skal gøre for at få – i dette tilfælde – gulvet til at se flot ud igen.

Men tænk lige, hvis man vælger at se lidt mere æstetisk på bruge af en gulvafslibning, end at man partout skal kigge på det som noget, der skal bruges til at fikse noget.

For hvis der er noget, der har været populært længe og nok vedbliver at være det, så er den retrostil af vintage-ting, om det så er at købe genbrugsting eller gå i flænset tøj.

Det samme kan man jo ønske ved ens gulv, for selvom det gerne skal være brugbart og se flot ud, så kunne man jo for eksempel ønsker, at man maler det overfladisk, hvorefter man giver det en mild og lidt henkastet gulvafslibning, så den egentlig ikke bliver brugt for at “ordne” gulvet efter specifikationer om at få det til at se flot ud, men nærmere rustikt.

Dette kan man gøre med både et nyt gulv og et gammelt gulv, så man får et flot retro-look på gulvet, men man kan også gøre det på et nyt gulv, så man netop ved, at gulvet ikke er inficeret med knaster og splinter.

Flere Nyheder