Effektiv rengøring af dit badeværelse

19 november 2021 Steffen Petersen

editorial

Rengøring af dit badeværelse er en essentiel del af den overordnet rengøring i dit hjem. Ude på et badeværelse kan der være mange bakterier, som kan overføres rundt til alle områder af dit hjem. Derfor skal du sørge for, at badeværelset er rent for dig selv, men også for dine familiemedlemmer. Læs med her, hvor vi vil give dig nogle rengøringstips til effektiv rengøring af dit badeværelse.

 

image

 

 

1. Rengøring af håndvask el. badekar 

Der findes mange rengøringsprodukter, som du kan bruge ud til badeværelset. Det vigtigste er egentlig, at du undersøger om rengøringsmidlet er egnet til de materialer og overflader, som du har ude på badeværelset.  Din håndvask og badekar er f.eks. lavet af porcelæn, og belagt med en speciallavet emalje, der skal være modstandsdygtigt overfor slid og stød. Det gør overfladen glansfuldt og pæn at se på. Hvis dette er blevet kalket til, så kan du bruge Rens Let, der er god til at modarbejde kalk. Undgå helst syre og klorin, da det kan skade overfladen på dit badekar eller håndvask. Ellers kan du få malet en ny emalje på din håndvask eller badekar, hvis det er i slem tilstand. Det kan du læse mere om på via linket her: https://www.emaljespecialisten.dk/badekar-emalje/

 

2. Rengøring af fliser

Du kan med jævne mellemrum bruge skurecremen i bruserummet, så du kan få bugt med påbegyndende svamp eller kalk. Her skal du først gøre fliserne våde med brusehovedet, så du ikke kommer til at skure for hårdt på fugemassen mellem fliserne. Brug skurecremen sammen med en svamp eller en opvaskebørste, så du kan få fjernet fugtskaderne eller det påbegyndende svamp. Vask efter med rent vand, så skurecremen ikke får lov til at blive siddende på.

 

3. Rengøring af badeværelsesmøbler

Hvis du har pæne badeværelsesmøbler i træ, så skal du ikke bruge de samme rengøringsmidler, som til dine sanitetsprodukter. Her kan du komme til at skade træet eller lysne det, så det kommer til at se grimt ud. Brug som det første almindelig vand til at tørre overfladerne af med, så du får fjernet det værste støv. Her kan du vælge universalrengøring, hvor der ikke er syre eller klorin i, til at vaske badeværelsemøblerne af med. Sørg for at dine badeværelsemøbler er skærmet af for vand fra din bruser eller badekar. 

Flere Nyheder