Med en gulvafslibning kommer dit trægulv til at skinne på ny

26 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Træværk er, uden konkurrence, det mest velegnede materiale til gulvbelægning i et privat hjem. Når man er hjemme, vil man gerne kunne gå rundt på strømpesokker eller bare fødder uden at kommer til at fryse. Her er det levende og organiske træ ganske fortrinligt – et trægulv har naturligt isolerende egenskaber, og bliver aldrig koldt og hårdt at betræde som for eksempel cement eller beton.

Samtidig tilfører et lækkert, massivt trægulv boligen charme og personlighed på en måde, som ingen anden form for gulvbelægning vil kunne gøre det. Og så er et trægulv, som er blevet passet og plejet efter alle gældende forskrifter, såvel smukt at kigge på som behageligt at gå på.

Mit gamle trægulv er blevet slidt og splintret – skal jeg skrotte det?

Det korte svar er nej – overfladiske skrammer og ridser retfærdiggør ikke udskriftning af et trægulv. Mange boligejere vælger, så snart deres gulv begynder at udvise de mindste tegn på slitage, at rykke gulvet op og erstatte det med et nyt trægulv – eller at overhælde det med cement beton eller epoxy, alternativt dække det med linoleum eller vinyl, eller med et klik parket gulv i laminat.

Men hvor disse materialer måske nok er mere slidstærke og rengøringsvenlige – og samtidig mindre krævende når det handler om pleje og vedligeholdelse – end trægulve, vil de aldrig kunne repræsentere samme herligheds værdi for huset eller for lejligheden.

Hvordan redder jeg det slidte trægulv?

Med en grundig gulvafslibning kan du komme såvel splinter, ridser og skrammer samt pletter fra spildte væsker, misfarvning fra solfalming og de grimme. Grålige slidspor fra nedtrådt støv og snavs til livs. En gulvafslibning egner sig til ubehandlede trægulve eller til gulve, som er behandlet med eksempelvis sæbe eller olie.

Klik ind på http://jigulvservice.dk/ og få et godt tilbud på en professionel gulvafslibning.

More articles