Chili con carne: Brug det i tortillas

02 April 2018 Camilla Skøtt

editorial

Der er ikke noget som en god, enkel chili con carne (du finder en opskrift her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne), men hvad der er endnu bedre, er chili con carne på andendagen i en tortilla. Men hvordan laver man lige den? Det giver vi dig svaret på lige her.

Tortillawraps

Start med at lægge dine tortillas på en bradepande. Læg en klat af den gode chili con carne fra dagen forinden i midten af pandekagen, og luk den forsigtigt sammen på alle sider, så du til sidst har en lille firkant – som du lægger på bradepanden med lukningen nedad. Afslut dine tortillawraps med et drys revet gouda og lun det hele i ovnen på 150 grader, indtil osten er smeltet.

Et tip til serveringen

Du kan snildt servere dine tortillawraps, som de er – men hvis du vil gøre det ekstra lækkert, serverer du dem med en klat creme fraiche og en hjemmelavet guacamole.

Til at lave guacamole skal du bruge:

– 2 modne avokado

– 1,5 spsk creme fraiche 18%

– 1 lille fed hvidløg

– 1 skalotteløg

– Saften fra 1/4 økologisk citron

– 1/2 tsk cayennepeber

– salt og peber

Sådan laver du guacamole:

1. Del avocadoerne over på midten, så du kan fjerne stenene og skrabe kødet ud med en teske – læg det i en skål.

2. Mos avocadoen godt med en gaffel, og lad gerne et par små klumper være tilbage.

3. Pil skalotteløg og hvidløg. Førstnævnte hakkes fint, mens sidstnævnte presses med en hvidløgspresser. Vend det hele i skålen med most avocado og rør rundt.

4. Tilsæt creme fraiche og rør rundt endnu engang.

5. Smag til med citronsaft, salt, peber og cayennepeber.

6. Server straks. Alternativt kan du sætte den i køleskabet med stram film henover – men vær opmærksom på, at avocadoen kan miste en smule af sin farve ved at vente på køl.

7. Vil du gøre din guacamole endnu mere lækker, kan du hakke et par tomater rigtig fint og vende i til sidst.

More articles