Tre tips til bedre indeklima på kontoret

30 September 2021 Steffen Hansen

editorial

På et kontor er der mange mennesker samlet i et rum. Derfor kan der hurtigt komme et dårligt indeklima. Vi vil i dette indlæg give dig gode gode til, hvordan du kan bekæmpe dårligt indeklima på dit kontor. Læs med her, og bliv klogere på emnet.

1. Rengøringsfirma 

Hvis du er ejer af en mindre virksomhed, kan det godt være du bør investere nogle penge i at få gjort kontoret rent. Det kan være, du kan tage de mindre ting i løbet af ugen, men hvis din virksomhed er i vækst, så kan det godt betale sig at få et rengøringsfirma til at klare rengøringen for dig.

2. Luft ud

Hvis alle medarbejdere sidder i samme rum, så kan det anbefales, at I lufter jævnligt ud i løbet af dagen. 2 -3 gange i løbet af dagen vil være ideelt. Så der kommer friskt luft ind hele tiden, uden det bliver for koldt. Det behøver ikke at være længere tid af gangen, men nok til at det kan rense luften. På et kontor, uanset størrelsen, kan der komme mange lugte i løbet af dagen. Det kan bl.a. være madlugte fra folks madpakker eller hvis en stor procentdel af medarbejderne ryger.

Det er alt sammen noget, der godt kan skabe et dårligt indeklima at arbejde i. Med jævnlig udluftning kan der skabes et rart rum for alle medarbejdere, som de kan arbejde i. 

3. Luftrenser til kontoret

En luftrenser kan garantere dine medarbejdere frisk luft hele dagen. Der tilbringes mange timer i det samme rum, hvor en luftrenser kan give dine medarbejdere frisk luft, så alle er mere klare i hovedet og der kan arbejdes lidt mere intensivt. En luftrenser kan også reducere smitterisikoen, hvis der er forkølelse i omløb på kontoret. Den kan fjerne bakterier, der hænger i luften, hvis en person f.eks. har nyst. Hvis du investerer i en luftrenser, så skal du købe en tilhørende filter til maskinen.

More articles