Skal man som elektriker deltage i et boykot eller ej?

24 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen
Skal man som elektriker deltage i et boykot eller ej?

Der er mange ting, man lige skal overveje, hvis man er menig elektriker, og man overveje at deltage i et kommende boykot sammen med de andre medarbejdere, for der er mange interessenter på spil på begge sider.

Dog skal man helt lade være, hvis man bare er dovent indstillet og kun ser sig selv som en, der vil tjene til dagen og vejen og komme hjem bagefter uden at yde meget mere end bare det, der skal til for at klare sig, så man kan få ens løn – så man ser boykottet som en mulighed for at holde fri.

Deltager man i et boykot, bør man deltage hele vejen, uanset hvilket erhverv man er, og hvilken side man står på stigen, selvom det mere er arbejdsmodtagere, der strejker og laver boykot, end det så meget er arbejdsgivere, der gør det.

Man kan boykotte at tage på arbejde, hvilket ofte fører til en strejke, men man kan også boykotte en leverandør eller producent, bare så vi lige har styr på forskellen i disse udtryk, at man jo for eksempel ikke kan strejke over en producent på samme måde, selvom man kan føle det nødvendigt, hvis de er virkelig grelle, men så hænger dette ofte sammen med et boykot.

For det første skal man så vide, om dette boykot og muligt medførende strejke er lovlig, for selvom man ofte klarer den slags sager internt i arbejdsmiljøet, så skal nogle ting foregå lovligt, og dette indebfatter ofte også at melde en strejke.

Dernæst skal man tænke på, hvilken fagforening man er med i, om det er den samme som dem, der leder dette boykot, eller ens fagforeninger ikke deler den opfattelse.

Dernæst skal man også overveje, om ens chef måske kan komme til at tænke noget om en, hvis man deltager i dette boykot.

Her er et elektrikerfirma, du kan få brug for til elektrikeropgaver:  http://egebjerg-el.dk/

 

 

Flere Nyheder