Rigtig meget kan plantes i et højbed

17 august 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange smarte spidsfindigheder ved sådan et højbed, fordi man som det første ikke behøver at komme helt ned i jordhøjde, hvis man ikke har det så godt med at skulle bøje sig for meget i kroppen.

Dernæst kan man plante praktisk talt det meste, så længe man plejer det godt nok, man har tiden, den rette muld og nogle ting, der egner sig til at vokse og fungere i vores klima, når man er i Danmark. Det kommer vi tilbage til.

Desuden gør et højbed også, at man ikke behøver have en have for at kunne plante og dyrke alt fra grøntsager til blomster, krydderurter med videre, hvorfor man kan blandet kan have den slags højbede inde i en gård midt inde i en større by.

Desuden bliver det eventuelt også et samlingspunkt for folkene i dette område, hvis man bliver flere om at dyrke disse højbede.

Man kan have mange af disse højbede, eller man kan inddele sektioner i et større højbed, så man ender med at dyrke ting som mange mennesker om det samme højbed – så længe man kan blive enige om den slags.

Så kan man jo for eksempel inddele de forskellige højbede efter, om man dyrker blomster, urter eller grøntsager, så man bliver noget nær selvkørende i dette område inde i en by for eksempel.

Man kan jo også lave en venskabelig konkurrence ud af det med, hvem der kan dyrke de højeste blomster, eller hvem der får lavet de højeste grøntsager.

Om muligt bestemmer man også selv, hvor høje disse højbede skal være, og man kan jo udskifte dem samt mulden og indholdet i dem, hvis man ikke er tilfreds med dette.

Det kan ende med, at man bliver så god til at gro ting i et højbed, at man altid skal dyrke sådan et, uanset hvor man ender med at bo.

Flere Nyheder