Overvej dette, når du køber nye vinduer

22 April 2021 Camilla Skøtt

Nye vinduer skal passe til huset, hvis du ikke vil ødelægge det arkitektoniske udtryk. Men de skal også give dig den energibesparelse, du er ude efter. Så spørgsmålet er, hvordan du vælger de rette vinduer?

De fleste vælger at skifte vinduer for at spare på energien og dermed få en lavere varmeregning. Det er sikkert også aktuelt for dig, og derfor skal du naturligvis have energivenlige ruder. Men du bør overveje, om en udskiftning af hele vinduet er nødvendigt, eller om det måske er bedre at vælge koblede ruder eller forsatsruder, så du kan bevare det originale udtryk udefra.

Hos klarwindows kan du finde et bredt udvalg af forskellige former for vinduer til skarpe priser, og du kan endda få dem produceret på mål, hvis du ønsker det. Men ikke nok med det – du kan naturligvis også kontakte producenten for at høre, hvilken løsning der er bedst i dit tilfælde.

Ældre hus med ældre vinduer

Har du et hus med mange år på bagen, hvor der er smukke og originale vinduer, som stadig fungerer upåklageligt? Altså lige bortset fra at de ikke holder godt nok på varmen? Så bør du overveje at restaurere dem og optimere indeklimaet ved i stedet at indsætte koblede ruder eller forsatsruder.

De indvendige ekstravinduer tager en smule af lyset, men den helt store fordel er, at du bibeholder det smukke, originale udtryk udvendigt, mens du samtidig holder bedre på varmen indendørs og dermed skaber et mere behageligt indeklima.

Forskellen på koblede ruder og forsatsvinduer handler primært om, hvordan de monteres, og her kan du med fordel søge rådgivning, inden du beslutter dig for en løsning. Enten hos forhandleren, der kan gå mere i dybden med de forskellige teknikker eller hos den tømrer, der skal hjælpe dig med at montere vinduerne.

God fornøjelse med jagten på dine nye vinduer.

More articles