Ny græsplæne? Få hjælp hos professionel anlægsgartner

24 februar 2021 Astrid Pedersen

editorial

Slås du hver eneste sommer med en græsplæne, som bare permanent er grim at se på og ubehagelig at betræde i bare fødder på, fordi græsset er tørt, gult og stikkende? Så bør du overveje at få anlagt en ny græsplæne.

Dårlige jordbundsforhold giver en dårlig græsplæne

Hvis din græsplæne virker vissen og død i det uanset hvor meget du end forsøger at redde den ved hjælp af vanding og gødning kan det skyldes at jorden er elendig. I mange tilfælde kan jorden være så kompakt at hverken væske eller næring kan trænge ned i den, og græssets rødder kan samtidig få vanskeligt ved at suge gødning og væde til sig.

Dette problem kan løses ved at din anlægsgartner foretager det som kaldes en jord forbedring. Jord forbedring består blandt andet i grubning – en proces ved hvilken jorden løsnes i ned til tres centimeters dybde. Når jorden bliver løsere bliver det lettere for den at samle næring til planter, græs, blomster og træer.

Er jorden meget leret og tung kan der blandes muldjord og sand i den for at gøre den lettere og mere porøs. I forbindelse med grubning fjernes samtidig større sten og eventuelt gamle træ rødder så det færdige resultat bliver en jævn og ensartet overflade – og en plæne som kommer til at stå rigtig flot når først græsset har fået lov at slå rødder.

Ny græsplæne med rullegræs eller græssåning

Der er flere forskellige måder hvorpå den nye græsplæne kan etableres. Din anlægsgartner kan hjælpe dig med at finde ud af om din have egner sig bedst til etablering af ny græsplæne ved hjælp af rullegræs eller om der skal sås græsfrø i jorden.

Du kan få god hjælp til etablering af en fin ny græsplæne hos Broder Hardkaare ApS – læs mere på hjemmesiden https://broderhardkaare.dk/anlaegsgartner/etablering-af-graesplaene/ 

Flere Nyheder