Leg og praktik med en suttesnor

07 January 2021 Pia Nielsen

editorial

Undgå at hunden eller det beskidte gulv i supermarkedet får sutten igen og igen – sæt en suttesnor i sutten, og foren leg med praktik.

En suttesnor klipses nemt fast til tøjet, dynen eller barnevognen, så sutten ikke ryger længere end snoren er lang. Vælg en model pyntet med perler eller andet kreativt, så barnet samtidig får et ekstra stykke legetøj. Lad praktik være en leg for barnet med en snor til sutten!

Hvorfor bruge en suttesnor?

Den lille snor til at holde sutten i nærheden af barnet er genial på flere måder. For det første skåner den dig for at skulle opsamle og rengøre sutten igen og igen, når den ryger på gulvet eller jorden. For det andet giver det barnet en tryghed at vide, at sutten altid er inden for rækkevidde – også når det vågner op uden sutten i munden. 

Derudover er en suttesnor en praktisk foranstaltning, når du skal holde styr på, hvilken sut der i øjeblikket bliver brugt. Sutter skal løbende rengøres, og det kan være svært at vide, hvornår de forskellige sutter er blevet brugt sidst. Med suttesnore kan du altid holde styr på, hvilke sutter der bliver brugt lige nu. 

Når leg og praktik forenes

En anden fordel ved suttesnore er, at du med de kreative af slagsen kan tilføje lidt ekstra leg i barnets hverdag. Suttesnore med perler, tøjdyr eller andet legetøj styrker barnets nysgerrighed og lyst til at undersøge. Det bliver sjovt for barnet at udforske den spændende snor, samtidig med at fingrenes finmotorik bliver styrket. 

Er du kreativ anlagt, kan du i mange tilfælde også købe gør-det-selv kit med dele til en suttesnor, som du selv kan sammensætte efter din smag. Du kan på den måde sætte dit individuelle præg på dit barns suttesnore og evt. tilføje ekstra personlige elementer for at skabe unikaer. 

More articles