Kunsten at brygge sin egen øl

20 April 2020 Silje Hansen

editorial

Øl kan i dag findes i mange forskellige varianter. Vi er særligt i Danmark blevet gode til at udforske og eksperimentere med flere nye smage. Øl er en drik som vi altid kan finde en anledning til at nyde. Det gælder både for dig, som kommer hjem efter en lang arbejdedag og endelig kan smide benene op i sofaen. Det er også aktuelt efter en flytning, eller hvis der er godt vejr ude på terrassen. Øl ser vi også til påskefrokosten eller når det er jul i Danmark. Øl kan derfor være noget vi samles om, noget der er med til at skabe minder og oplevelser og som regel er en del af de mange familiefester rundt i hele landet.

Gennem de sidste par år, har man kunne bestille mange flere specialøl på forskellige cafeer og restauranter. Det skyldes at mikrobryggerier i Danmark for alvor har vundet danskernes hjerte. Vi er blevet glade for specialøl. Øl der er blevet fortolket i en bestemt retning. Du finder derfor et hav af specialøl, når du handler i dit lokale supermarkedet. 

Sådan kommer du i gang med at brygge din egen øl

Når det kommer til ølbrygning, kræver det først og fremmest at du har et bryggeanlæg. Herudover kræver det at du kender til de processer din øl skal igennem, for at blive færdig og forfriskende til sidst. Når du brygger din egen øl, har du mulighed for at præge den præcist som du vil. Her kan du med fordel bruge de ingredienser, som du tror på ender med at blive den smag du er på jagt efter. Her kan løbende blive ved og ved med at smage til, indtil du føler at du rammer en øl, som du gerne vil have den. Kunsten her er at bruge de rette ingredienser og vide, hvordan du benytter dem.

More articles