Hvordan laver du dit komplette haveanlæg?

22 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi tager fat i, at du er en privatperson med egen have, som du gerne vil have gjort lidt ud af, så den er mere lokkende at komme ud i og ikke ser så kedelig ud.

For indtil videre er den egentlig bare flad med en græsplæne, som du troligt slår, når det er nødvendigt, så græsset ikke bliver for højt, men det føles efterhånden som en pligt end arbejde forud for noget sjovt at bruge haven til.

Du har da prøvet at holde en grillfest i haven, men det hele bliver på græsplanen, så det første for dig bliver at lægge en terrasse, så der er et fast underlag, som man kan komme fra havedøren og ude til haven via. (Så bliver der også mindre græs at slå).

Men hvad skal der så ellers laves?

Der er lidt inspiration at hente her http://skibbildanlaegsgartner.dk/haveanlaeg/

Få det flotteste haveanlæg i byen

Som du nok kan se på de flotte forslag i linket, så er der meget, man kan gøre med ens have for at gøre den spændende.

Det er jo lige fra at så nogle blomster til at oprette et drivhus, hvor man kan dyrke ens egne grøntsager, eller hvad med at lave en køkkenhave?

Du kan jo også anlægge et lille havebassin af en lille dam, som fuglene kan hygge sig i, hvor der måske også er et lille fuglebad til.
Her kan man også anlægge små vandfald med rindende vand, så det bliver hyggeligt ikke bare at se på, men også at lytte til.

Alt dette vil nok kræve, at du hæver og sænker områder i haven, og det kan blive til et større projekt, men resultatet vil virkelig komme til at se flot ud!

Så kan man senere overveje sådan noget som at sætte noget hegn op eller ligefrem anlægge en svømmepøl!

Flere Nyheder