Husker du at gå til tandlæge?

05 januar 2022 Steffen Pedersen

editorial

Det kan være fristerende at springe sin tandlægetid over, fordi det koster en del penge, og det kan også tage lidt tid, når man endelig er kommet til tandlæge. Dog er det vigtigt, at man husker sine tandlægetider. En tandlæge hjælper dig med at holde dine tænder og dit tandkød sundt, og regelmæssige tandlægetjek er en god måde at forebygge potentielle problemer på. I denne artikel vil vi tale om nogle grunde til, hvorfor det er vigtigt at gå til tandlæge.

 

image

Du kan forebygge problemer i dine tænder

Ved at besøge din tandlæge regelmæssigt vil han/hun kunne undersøge, om der er tegn på potentielle tandproblemer. Disse omfatter blødende tandkød, bakterie infektion og karies. Tandlægen vil også foretage en professionel rengøring og polering for at fjerne plak og tandsten på dine tænder. Hvis du glemmer at komme til tandlægen, så kan alt dette få lov til at sidde på dine tænder og skabe større skade end gavn.

 

Det kan hjælpe på visse problemer

Hvis du oplever, at du døjer med meget hovedpine eller du vågner med ømme kæber, så kan der være årsager, der alle peger i retningen af dine tænder. Det kan f.eks. være, at du skærer tænder om natten, imens du sover? Du kan tale med din tandlæge om disse problemer, og han/hun vil vide, hvordan han/hun kan hjælpe dig.

 

Hvilken tandlæge skal du kontakte?

Hvis du ikke har en fast tandlæge, som du går hos, så skal du ud og finde en dygtig tandlæge, der kan hjælpe dig med dine problemer. For at gøre dette kan du spørge dine venner og familie om, hvilken tandlæge de går hos. Alternativt kan du også på nettet efter en eventuelt lokal tandlæge i Bramming, der tilbyder gode tjenester. Det er godt sted at starte, hvis man skal ud og finde en ny tandlæge.

Flere Nyheder