Hav facadeelementer parat til brug!

17 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

I gamle dage var det meget en til en at skulle bygge for eksempel et hus eller en bygning:

Man havde de fagfolk, man skulle bruge, og de havde så deres remedier og arbejdsredskaber, hvorefter de langsomt byggede huset fra bunden og opefter; alt andet ville ikke give mening.

Man havde skam en plan for, hvordan bygningen skulle se ud, og man havde målene derefter, og nogle gange havde man også en udførlig tegning af, hvordan det skulle se ud, men ellers tog man udgangspunkt i erfaringer og forklarede hinanden, hvordan det skulle ende med at se ud.

Var der nogle mindre afvigelser, der ikke var katastrofale, så gav det bare bygningen karakter.
Derfor er gamle huse og charmerende og personlige at se på, da man kan se, hvordan de har sat sig gennem tiden og er blevet kærligt slidt af vind og vejr.

Men man kunne ikke lave hele partier af huset og sætte det sammen, som var det et modelhus, man var ved at lave. Det havde man simpelthen ikke teknikken og mulighederne for dengang.

Man byggede sig langsomt opad, så man for hver dag kunne se, hvordan man er kommet længere og længere.

Nu om dage kan man næsten den ene dag se en tom grund, og allerede dagen efter har man omridset af huset samt taget stående, så man bygger omkring og indad nu om dage.

Dette kommer blandt andet af, at man kan skabe hele vægge og dermed facadeelementer forud på fabrikken og støbe dem i beton, så man ikke behøver opføre det på stedet, men man kan lave dem på fabrikken forud og have dem parat til opførelse.

Derfor kan man nu om dage lægge en bestilling hos et firma, der blandt andet har specialiseret sig i at lave facadeelemter med videre, så man kan have dem parate, når man skal bruge dem.

Flere Nyheder