Forskellige typer tag til dit hus

23 January 2022 Steffen Hansen
image

editorial

Tag fås i mange typer materiale med forskellige egenskaber, i denne artikel vil der blive drøftet 3 slags tagtyper du kan vælge i mellem, så du kan vurdere præcis hvilken type du eventuelt ønsker til dit nye hus.

Sadeltag

Sadeltag er den mest almindelige tagtype der findes. Den består af 2 tagflader, som kan fås helt ens eller asymmetriske. Det er et nemt tag at konstruerer og så er den også funktionel da den tilbyder effektiv dræning af vand. Der er mulighed for at tilpasse ventilation, så de fleste arkitekter kan lave et nemt og stilet design.

Valmtag

Valmtaget er lidt mere kompliceret end det traditionelle sadeltag, det er som regel fire skrå tagflader som er skruet sammen. Det er et tag der bliver anvendt ofte, men har ikke de samme funktionelle egenskaber som et saddeltag, da den ikke har lige så let mulighed for at få installeret ventilation. Dog er det en stærk vinder når det kommer til kraftige vindforhold.

listedækning tagpap

Listedækning og tagpap

Listedækning tagpap i Nordsjælland er meget udbredt, derfor hvis du vil se hvordan disse tag ser ud kan man tage til Nordsjælland for at se hvordan det benyttes i forskellige sammenhæng. Listedækning og tagpap er meget funktionel, da den har lang holdbarhed og giver mulighed for mange nye udseender. Det består af trekantslister, der bliver monteret på tagryggen. Listerne skal placeres med afstand i forhold til tagpappen så den kan rulle mellem listerne. Derefter bukkes kanten op ad listen, hvor de så bliver sømmet fast.

Hvor kan jeg finde en montør eller forhandler henne?

Det er altid en god ide at tjekke op på de forskellige muligheder du har at vælge i mellem, det er derfor altid en god ide at starte med at lave research på hvor din nærmeste forhandler ligger henne. Det er bare at skrive “Listedækning og tagpap” og området du befinder dig i.

More articles