Find en ny ven på det lokale hundeinternat

02 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

Overvejer du at adoptere en hund fra et hundeinternat? Så kan du få svar på nogle af dine spørgsmål her.

Er hunde fra hundeinternater problematiske?

Det er selvfølgelig nærliggende at forestille sig at hunde som sidder på hundeinternater er problemhunde. Mange af dem er indleveret af familier eller enkelt personer, som ikke længere kunne have dem. Dette kan skyldes mange forhold, og som regel er det ikke hos hunden at problemet skal findes.

Mange mennesker er sig ikke deres ansvar bevidst, når de anskaffer en hund, og har således ikke gjort sig det faktum klart at det kræver mange timers arbejde hver eneste dag at holde hund. Hunden skal luftes og aktiveres, og samtidig skal der sættes flere hundrede kroner af i budgettet hver måned til at dække udgifter i forbindelse med hunden. Disse indbefatter ikke kun foder men også dyrlægeregner, forsikringer og diverse hunde udstyr.

Flere familier fortryder således hvert år deres køb af hund, og vælger derfor at indlevere hunden på et internat. Der kan også være andre grunde til at en hund er havnet på et hundeinternat – for eksempel allergi, dødsfald, skilsmisse eller flytning. Mange danske internater modtager hvert år ganske velopdragne hunde, hvis mennesker af oven for nævnte årsager har valgt at skille sig af med dem.

Selv om dette selvfølgelig medfører at hunde bliver vældig ulykkelig, behøver det ikke at betyde at den aldrig siden hen vil kunne indgå i en social sammenhæng. De dygtige folk på landets internater bruger megen tid og energi på at genskabe hundens tillid til mennesker og dermed gøre den klar til at komme ud i en ny familie. Du kan således være helt sikker på at du får en glad og social hund når du vælger at adoptere denne fra et internat.

Du kan læse mere om hundeinternater på altomdyr.dk

More articles