Få mest ud af dine planter

28 May 2020 Lotte Hindsberg
image

editorial

Hvis du har planer om at indrette dit hjem med planter, kan det være en god ide at vælge planter der passer til de forskellige forhold dit hjem tilbyder. Især hvis du gerne vil have store og smukke planter der stortrives i dit hjem. F.eks. er det sjældent at planter trives på badeværelset, da der sjældent er et vindue, der kan give planten det nødvendige lys.

Et andet sted hvor du med fordel kan vælge planter ud fra forholdene er soveværelset. De fleste kan godt lide at have det køligt i soveværelset og derfor er det et godt rum til planter, der skal overvintre eller som gerne vil stå lidt koldt. F.eks. chili som er klippet ned vil stå godt i soveværelset. Af andre gode planter kan være en hel almindelig stuebirk, som er kendt for at omdanne CO2 til ny ilt. Du kan læse mere på nytomhuse.dk.

Dyrk krydderurter i køkkenet

En bestemt form for planter passer perfekt til køkkenet og det er krydderurter. Ikke alene er de smukke og dufter skønt, de er også med til at forbedre din mad. Når du køber krydderurter er det en god ide at potte dem om og giv dem en større krukke. De er ikke blevet sået så de skulle holde længe, kun lige nok til at du kan få dem med hjem og ned i aftensmaden, men bliver de pottet om vil de stortrives.

Er du glad for tomater er det en anden god plante du med fordel kan have i dit køkken. Køb eller så en busktomat. De bliver ikke høje og ranglede og passer perfekt til en vindueskarm og så kan du have nye friske tomater, også om vinteren. Husk du kan lave stiklinger fra den ene plante du har, hvis du gerne vil have flere eller syntes den er klar til at blive skiftet ud.

More articles