Få det flotteste resultat med hjælp fra en faglært maler

27 November 2019 Astrid Pedersen

editorial

Malerarbejde er i langt de fleste tilfælde en opgave, som har det med at gribe om sig. Mange mennesker tror fejlagtigt, at maling af bolig indvendig er gjort med at smøre et par liter maling på væggene. Men med denne fremgangsmåde vil du sjældent opnå et pænt resultat, har væggene ikke været sat i stand i flere år, skal de som minimum slibes og primes med Microdispers, førend malingen kan binde ordentligt til væggen. Sidder der gammelt væv eller slidt tapet, skal dette rives ned førend selve malerarbejdet kan påbegyndes.

Det kan også hurtigt vise sig, at væggen inden under slet ikke er så jævn og fin, som man troede. Ofte kan det være nødvendigt at fuldspartle væggen samt opsætte væv eller filt for at få den eftertragtede ensartede overflade. Og så er det i øvrigt sjældent tilstrækkeligt kun at påføre eet lag maling. De fleste vægge skal males flere gange før malingen dækker, og væggen bliver smuk at beskue.

Maling af huset – en omfattende opgave

Dertil kommer, at du så snart væggene står færdigmalede og flotte, straks vil kunne se hvor nusset og snusket loftet fremstår, og hvor meget det indvendige træværk som som fodpaneler, dørkarme, vinduesrammer, skabslåger og gelændere trænger til et lag maling. Og så er du pludselig ude i et meget langsigtet projekt.

Samtidig skal du ud og købe ind til malerarbejdet. Du får som minimum brug for primer samt maling til vægge, lofter og træværk, diverse malerbakker, pensler og ruller, pap eller plast til afdækning af møbler og gulve samt spartler og sandpapir.

Når alle disse udgifter samt det forventede antal arbejdstimer lægges sammen, vil det hurtigt stå klart, at det meget bedre kan betale sig at få fat på en professionel maler, som har de bedste forudsætninger for at levere det smukkeste resultat. Du kan finde ham eller hende på Malerkanonen.dk

More articles