Få den rette hjælp til alkoholbehandling – og vind livet tilbage

21 maj 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et menneske med et alkoholproblem skal have hjælp, inden misbruget får alt for hårdt fat i krop og sjæl. Alkoholisme slider nemlig ikke kun på de kropslige funktioner – misbruget tærer også på sindet, på personligheden, og på de kognitive evner.

Det ses ofte, at alkohol misbrugere gennemgår deciderede personlighedsændringer, i takt med at afhængigheden af alkohol vokser. At se et andet menneske – måske endda en, man holder af – gå til i alkoholisme og misbrug, er noget af det værste, man kan opleve.

Som pårørende oplever man magtesløshed og sorg, blandet med fortvivlelse, når eens ven, kæreste eller ægtefælle kommer ud i et alkohol misbrug. Det er vanskeligt at vide, hvorledes man skal reagere, og hvad man kan gøre for at hjælpe vedkommende. Men det er meget vigtigt, at du som pårørende skrider til handling, og gør dit til, at misbruget bliver stoppet.

Hjælp din nærmeste ud af alkoholismen med professionel assistance

Dette betyder ikke, at du på nogen måde skal fare for hårdt frem. En alkoholiker vil typiske reagere med vrede og afvisning, hvis man forsøger at italesætte misbruget på en forkert måde. I stedet bør man tale til vedkommendes samvittighed – og gerne være flere om den svære konfrontation. Er der børn og familie inde i billedet, bør man appellere til den misbrugsramtes omsorgs- og ansvars følelse.

Du kan altid få hjælp og rådgivning i forhold til dette indledende skridt, som skal motivere din alkoholiserede nærmeste for at gå i behandling, hos en misbrugskonsulent tilknyttet et misbrugscenter. En misbrugskonsulent har stor ekspertise inden for – og erfaring med – misbrug og alkoholisme, idet vedkommende selv har været igennem en afvænnende behandling.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du altid få hjælp til såvel konfrontationen som til planlægning af et afvænnings forløb. Du kan klikke ind på behandlingscentersoebypark.dk og få mere information om behandling af alkoholmisbrug.

Flere Nyheder