Få den rette behandling med professionel alkoholafvænning

13 november 2018 Astrid Pedersen

editorial

Når en af de nærmeste bliver ramt af et misbrug – for eksempel alkoholisme – påvirker det hele familien og de nære omgivelser. Et afhængighedsbetinget misbrug af enten substanser som for eksempel receptpligtig medicin, hårde stoffer eller alkohol, eller for den sags skyld af spil eller sex, har i reglen alt ødelæggende konsekvenser for den ramtes livsverden. Ud over det, at det kræver mange penge at vedligeholde et misbrug (og at dette derfor kan føre til økonomisk ruin) er afhængighed og misbrug også som oftest forbundet med personlig deroute. Alkohol er, som stof, nedbrydende for hjernen og resten af nervesystemet – og mange alkoholikere kan derfor se frem til en tidlig død, og en sidste tid præget af fysiske og psykiske lidelser.

Opdag alkoholmisbruget i god tid

Hvis du er vidende om, at en af dine nærmeste går igennem en svær periode med megen stress, bør du være opmærksom på, om vedkommende virker robust nok til at kunne håndtere krisen på egen hånd. Det er nemlig som oftest i forbindelse med livsændrende begivenheder, at særligt sårbare mennesker er i størst risiko for at udvikle et misbrug. Oplever du, at din kæreste, ægtefælle, bror, søster eller måske forælder ændrer adfærd – eller måske endda isolerer sig og begynder at skubbe sine nære og kære fra sig – bør du skride til handling.

Få hjælp til afvænning og alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du som pårørende til en misbrugsramt få hjælp i forbindelse med dels den svære konfrontation, dels den efterfølgende behandling. I samarbejde med dygtige læger, professionelle misbrugskonsulenter samt støtte- og omsorgs personer, som selv er tidligere misbrugere, tilrettelægges et fem ugers behandlingsforløb, under hvilket den misbrugsramte vil modtage individuelt tilrettelagt behandling og gruppeterapi med afsæt i Minnesota modellen – en anerkendt og vidt anvendt metode til alkoholafvænning. Du kan læse mere, og kontakte behandlingscenteret, på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder