Et bakkamera skal ikke erstatte ens orientering

04 marts 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kan formentlig huske, da du tog kørekort i sin tid til personbil, og du lærte, hvordan du skulle orientere dig bagud, til siden, forud, og hvor der ellers kunne komme alt fra fodgængere til cyklister og andre biler fra.

Med tiden slækker man lidt på det, fordi man føler, det bliver for omfangsrigt, og det handler jo også om at læse omgivelserne, for der er forskel på at køre i en bymidte ved myldretiden og så en øde landevej i weekenden, hvor man sjældent møder en modkørende.

Og nu om dage har de fleste moderne biler fået bakkamera, og det er for det første godt for ens nakke, at man ikke hele tiden skal vende og dreje den for at orientere sig bagud.

Men man glemmer også, at det bakkamera er et supplement til ens orientering, for det skal ikke blive en erstatning for selv at kunne kigge rundt.

Bakkamera

Det bakkamera er til som assistance

Bakkameraet kan jo ikke opfange det hele, selvom det favner bredt, og der eventuelt kan være en censor på.

Desuden er det en gengivelse af virkeligheden, så du kan ikke være 100 procent sikker på, at det, der bliver gengivet, reelt set også er det, som der er derude.

Og så er der jo også det med, at det kamera kan blive snavset og beskidt, så man ikke kan se så godt med det, og hvis man allerede er ved at bakke, så orker man næppe at standse bilen for at gå ud at pudse linsen.

Derfor skal man aldrig tro, at man bare kan bruge bakkameraet hele tiden, når man vil vide, hvad der er bag ens bil, for det er man nødt til at tjekke efter ved at vende sig rundt, selvom det kan være irriterende, og man måske har hold i nakken den dag.

Flere Nyheder