Det fantastiske familieforetagende – belys din tilværelse med lamper fra LE KLINT

24 oktober 2019 Sara Mortensen

editorial

Dansk design har i mange årtier været kendt, elsket og beundret verden over. Og mange af de store designvirksomheder har spændende historier, der går langt tilbage.

LE KLINT er en af de mange velrenommerede familiefirmaer, der går langt tilbage. Klint-familiens overhoved, P.V. Jensen-Klint, foldede allerede i starten af 1900-tallet den allerførste plisserede lampeskærm, denne til en petroleumslampe, som han selv havde tegnet og designet.

Han indviede sønnerne, Tage og Kaare, der efterfølgende hjalp med at tilrette og forfine designs samt få en etableret virksomhed op at stå. Tage var særligt effen hvad forretning angik, og han sørgede for at firmaet i 1943 officielt åbnede. 

Kaare havde en anden spidskompetence; han var nemlig arkitekt og kunsthåndværkere, hvilket gjorde brødreparret til en perfekt duo. Kaare Klint var skaberen af to af de til stadighed bedst sælgende lamper fra LE KLINT, nemlig “Frugtlygten” og Kiplampen”. 

Den første deciderede butik blev åbnet i ’43 i København, og her strømmede folk til for at beundre og anskaffe sig de smukke lamper.

I 1972 blev LE KLINT imidlertid fondsejet, hvilket blandt andet har medvirket til en sikring af vilkårerne for de ansatte, der har frihed til større kunstnerisk udfoldelse. Dette betyder, at LE KLINT hele tiden kan holde sig ajour med de allernyeste tendenser og trends indenfor lamper, og brandet vedbliver at være både relevant og moderne. Mærket kan altså tilbyde de fineste traditionelle klassikere, ligesom du kan finde modigt og eksperimenterende design. Der vil altså med garanti været noget for enhver smag; hvad enten du er til klassisk indretning eller nordisk og rå minimalisme

Hos designklassikershop.dk kan du finde et bredt sortiment af smukke og spændende lamper fra LE KLINT. Designklassikershop tilbyder altid produkter til gode priser, og du vil ved kontakt blive mødt af servicemindede og erfarne medarbejdere, der altid er klar til at vejlede og inspirere.

Find din næste yndlingslampe fra LE KLINT på https://designklassikershop.dk/shop/le-klint-507s1.html.

Flere Nyheder