Den rette sæbe støtter op om din gulvafslibning

20 August 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Når du har fået foretaget en gulvafslibning af dit gulv, er du selvfølgelig interesseret i, at det bliver ved med at se pænt ud så længe som muligt. For at sikre det er det dog ikke lige gyldigt, hvilken form for sæbe du bruger, når du vasker gulvet. Nogle former for sæbe støtter nemlig bedre op om gulvets efterbehandling end andre. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge den rigtige slags. Ellers kan det nemlig blive nødvendigt at få foretaget en ny gulvafslibning tidligere, end du havde regnet med, fordi efterbehandlingen af gulvet ikke er så pæn længere. 

Et af de firmaer, der ved rigtig meget om gulvafslibninger, er gulvkanonen.dk. De har stor erfaring med at slibe, afhøvle og efterbehandle gulve hos private. De ved derfor også lige præcis, hvilke former for sæbe, der passer godt med de efterbehandlinger, der bruger. Som udgangspunkt anbefaler de altid Trip Trap efterbehandlinger, men der findes forskellige typer, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken du skal bruge. 

Typisk vil der være en sæbe, der passer til lige præcis den efterbehandling, som dit gulv har fået. Et det blevet behandlet med lud og sæbe, skal du bruge en natursæbe til det. Er dit gulv blevet behandlet med en hvid ludbehandling, bør du dog bruge en hvidpigmenteret sæbe, da den støtter op om, at dit gulv beholder den flotte hvide farve, som du har ønsket til det. 

Er det en hvid lak, der er blevet brugt, bør du dog bruge sæbe til lak, lige som du skal med helt almindelig lak. Det samme er tilfældet, hvis der er brugt hvid olie til gulvet. Der skal du bruge en naturoliesæbe. I begge tilfælde er det altså typen af efterbehandling, der overtrumfer, hvilken form for sæbe du skal bruge. Ved at vælge den rette sæbe vil du altså få det bedst mulige resultat. 

More articles