Bryg din egen øl med det rigtige brygudstyr

23 januar 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Luk øjnene og forestil dig det er sommer, du sidder på terrassen, solen skinner, der er gang i grillen og lige om lidt kommer dine venner og i skal have en hyggelig aften. Hvad vil du helst servere for dem, ugens tilbud eller din egen øl brygget specielt til lejligheden og det vel og mærke en øl, der passer perfekt til det der ligger på grillen.

I dag er flere og flere begyndt at brygge deres egen øl og til det skal de bruge et brugudstyr. Er du nybegynder kan du nøjes med et startskit, men senere hen kan du begynde at overveje at investere i et brygudstyr.

brygudstyr

Få hjælp til at vælge det rigtige brygudstyr

Når du skal finde et brugstyr er det vigtigt at du vælger det rigtige. Det skal hverken være for stort eller for lille. Der skal være plads til at du kan eksperimentere, samtidig med at det skal være det rigtige, til den type øl du normalt foretrækker at drikke.

Du kan med fordel får hjælp til at vælge det helt rigtige brygudstyr hos de dygtige medarbejdere, der til dagligt sælger udstyr.

Indtil for ganske kort tid siden var det almindeligt at folk selv bryggede deres egen øl. Der er blevet brygget øl i Danmark i op til 5000 år og det har været kvindernes opgave at brygge huset eller gårdens øl. Det har langt fra være en lille opgave for der blev drukket op til 5 liter dagligt og det var for mange en vigtig del af deres diæt. 

Men i 1515 blev det første bryggerlaug dannet i København. Man havde fundet ud af at der var penge at tjene ved at brygge øl og sælge det. Det var først og fremmest i byerne at man solgte øl. På landet var det forsat kvinderne der bryggede øl.

Flere Nyheder