Almindelig plæneklipper og robotplæneklipper – hvilken en er den rigtige?

23 November 2020 Michelle Løhde Nielsen
image

editorial

Hvis du har en have med en græsplæne, så ved du også, hvor vigtigt det er med en god græsslåmaskine. Den skal udføre arbejdet godt, og så skal den leve op til dine ønsker og behov. Det kan nemlig variere meget fra have til have. 

De fleste af os er vokset op med en traditionel plæneklipper, men de moderne robotplæneklippere er også begyndt at komme mere frem. Du ser efterhånden en robotplæneklipper i mange haver. 

Så er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en traditionel plæneklipper eller en robotplæneklipper? Så læs med her og bliv klogere. 

Fordele og ulemper ved en almindelig plæneklipper

En almindelig plæneklipper har mange fordele. For det første kan du typisk få den til en billig pris, og så er den samtidig billig i drift og vedligeholdelse. Derudover styrer du helt selv, hvordan græsset skal slås, da du selv styrer maskinen.

En ulempe ved den traditionelle maskine er dog, at den kræver hårdt arbejde og sved på panden. Det kan især være en hård omgang, hvis du har en mellem eller stor have. 

Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper

Fordelen ved en robotplæneklipper er, at maskinen selv klarer arbejdet. Den er derfor perfekt til dig, der hader at slå græs eller er allergisk over for græs. Du sparer samtidig en masse tid, som du i stedet kan bruge på andre haveprojekter eller bare at slappe af. 

Den klarer græsslåningen godt, og du får typisk en plæne uden ukrudt, da den hele tiden holder det nede. 

Ulempen ved denne maskine er dog, at det ofte er en dyrere løsning sammenlignet med den traditionelle. 

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på fordelene og ulemperne ved de to typer plæneklippere, så klik ind på husblog.dk. Her bliver du godt klædt på til at tage det helt rigtige valg, så du ender ud med den rette plæneklipper. 

More articles