Afkod gryppedynamikken ved gulvafslibning

08 september 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man er nyansat i et gulvafslibningsfirma eller man bare er rykket over i et andet firma, så skal man lære jargonen at kende det pågældende sted.

Er man ligefrem lærling eller helt grøn på området, så oplever man nok, at man er helst nederst i hierarkiet, hvor man bliver udsat for en masse jokes og mindre form for hån, der i nogles øjne kan tangere voksenmobning.

Faktisk er dette bare en modningsproces, hvor man forsøger at vise den nye, hvordan man skal være for at kunne begå sig dette sted.

Men der medfølger skam en indslusningsproces, hvor man må affinde sig lidt med at være prügelknabe i dette gulvafslibningsfirma.

Og det drejer sig ganske enkelt om menneskers natur, og det kan vi fremhæve med et eksempel, der går helt tilbage til, at man beskytter de nærmeste og langsomt lukker nye ind, for de skulle jo nødigt være fjerner.

Folk er bange for at få brudt det vante, så man går langt for at lade status quo bestå.

Hvis man står alene i en elevator og var der først, så føler man, at det er ens domæne; en hule man fandt, hvor man har det godt og helst ville lukke dem ind, som man kender.

Pludselig på en senere etage træder en ny person ind, og man er automatisk “fjender”. Man forstyrrer den orden, der var hos hinanden: førstemanden havde det rart med at være alene, og den nye troede, han kunne få stedet for sig selv og er irriteret over, at der pludselig er en person i forvejen.

– Ind træder så en ny person, og pludselig er de to forhenværende personer lidt mere allierede, mens den nye er den fremmede.

Når man så skal lære at begå sig i gruppedynamikken i et gulvafslibningsfirma, så afkod den og lær din plads at kende fremfor at forsøge at bryde den op og ændre den. Det bliver man ikke populær af.

Angående selve gulvafslibningen, så kan du læse noget mere konkret om det her: 

https://gulvkanonen.dk/fra-malet-gulv-til-efterbehandlet-gulv/

Flere Nyheder