Nogle aparte artikler at give en gulvafslibning

05 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man forestiller sig den sædvanlige og vante form for en gulvafslibning, så forestiller man sig nok nogle mennesker, der har dækket et lokale af i en bolig, hvorefter de udfører deres gulvafslibning med en brugbar efterbehandling bagefter.

Sådan er det da også, at den slags hovedopgaver bliver lavet, men gulvafslibning kan faktisk foretages på mange andre typer af gulve – og for den sags skyld remedier, der ikke er gulve.

Man kalder det bare gulvafslibning som fælles betegnelse, men det er jo ligesom, at en køkkenrulle måske hovedsageligt befinder sig i køkkenet, men det er jo ikke ensbetydende med, at man ikke må bruge den andre steder i hjemmet.

Men prøv at tænke meget ud af boksen med, hvor man ellers kunne bruge det?

Så tænker du måske loftkamre, kontorarealer, sportsarenaer og videre, og det er da også ganske givet, at man kan lave en gulvafslibning her, men prøv at tænke endnu mere kreativt, for dette er jo stadigvæk et gulv.

Måske forestiller du dig så, at man gulvafsliber vindueskarme, fodpaneler eller ligefrem møbler, og så er du bestemt også på vej i den rigtige retning.

Den eneste betingelse, du skal huske på, er, at materialet skal være at træ, så kan man gulvafslibe det.

Men lad os alligevel udfordre, om du kan forestille dig “endnu vildere” ting. Hvad med at gå en tur uden, hvor træerne jo kommer fra.

Nej, du skal ikke hen at gulvafslibe træerne i sig selv, men hvad kan man finde af træting udenfor?

Det kan jo være alt fra haveborde, havebænke og andet, der både er privat og offentligt.

Eller hvad med en badebro eller en tømmerflåde ligefrem?

Det er jo smart at sørge for, at den slags ikke alene tager sig flot ud, men det er jo også rart, at der er en glat overflade at befinde sig på, så man ikke træder på splinter eller glider over knaster.

Via dette link kan du blive endnu klogere på slibning og lakering: https://gulvkanonen.dk/slibning-og-lakering-af-gulve/

More articles