Vinterjakke – hold kulden væk

28 November 2019 Sara Mortensen
image

Når man nærmer sig efteråret, så begynder tankerne ofte at falde på overtøj. Det bliver koldt, vådt og gråt udenfor – det er tid til at hoppe i de varme striktrøjer igen. En beklædningsgenstand, som i den grad er vigtigt til de kolde måneder, er vinterjakken. Der er meget man ikke kan forberede sig på, derfor kan man lige så godt forberede sig på de ting man kan. Derfor skal og kan du være på forkant, når vinteren står og banker på døren – så inden du når at fryse og blive syg, så har du allerede fundet drømme jakken, som kan holde dig varm. Det vælter ud, rent ud sagt, med nye modeller hvert år, og det kan være så svært at beslutte sig for, hvilken model man skal vælge – især fordi man ofte falder for mere end én.

Kort eller lang vinterjakke?  

Der findes mange forskellige modeller, når man taler om vinterjakker. Du kan helt sikkert finde noget som tiltaler dig. Til vinterens kolde måneder findes der forskellige slags jakker såsom dunjakker, forede jakker, windbreakers, skijakker, pelsjakker og mange flere. Man kan også vælge en skaljakke samt en fleecetrøje, og på den måde kombinere dem, hvis man er mere til lag på lag, når det gælder overtøj. Der er i hvert fald nok at vælge imellem, hvilket også gør det lidt svært at bestemme sig til tider. Du kan få en lille hjælp med på vejen – hos Sportmaster kan du finde mange af ovenstående jakker til kvinder: https://sportmaster.dk/dame/toej/jakker/vinter – og så endda til rigtig gode priser.

Der findes jo altid de klassiske dunjakker, som også er oppe i tiden og har været det længe. Dem kan man finde både i lange og korte modeller, alt efter hvad man er til. Lange jakker er især blevet moderne hos kvinder, hvor de nærmest ikke kan blive lange nok og går helt ned til fødderne. Med sådan en lang jakke, kan man i hvert fald holde varmen godt og grundigt hele vinteren. Den varmer hele kroppen godt op fra top til tå, og der er oftest hatte på jakken også – så der er man altså næsten garanteret at kunne holde varmen på de kolde dage. Den korte dunjakke er også rigtig populær, og til tider mere praktisk end den lange. Der er mere bevægelighed i de korte jakker, så den føltes ikke så voldsom og stor at have på.

Find en vinterjakke til flere formål

Når man skal finde en ny vinterjakke, så er det smart at tænke over hvad den præcist skal bruges til. Hvis det kun er ment som en hverdagsjakke, så er der knap så meget, som man behøver at tage højde for – udover at den selvfølgelig skal være i god kvalitet. Hvis man derimod gerne vil kunne bruge jakken til flere forskellige anledninger, så kræver det en smule mere overvejelse. Man kan finde de fedeste skijakker, som sagtens kan bruges som hverdagsjakke også. Hvis du kan finde en jakke, som du kan lide som hverdagsjakke, men som også kan bruges til skisæsonen, så kan det være en super smart løsning på sigt – også i forhold til ens pengepung.

Du kan med fordel også finde en vinterjakke, som du ved kan bruges til hverdag men også til byture. Hvis du vælger den mere sporty vinterjakke, kan det godt være at den ikke passer super godt sammen med en fin kjole og et par højhælede sko. Derimod så kan en lang vinterjakke eller en trendy kort model passe perfekt til en fin kjole eller nederdel – og så kan du endda holde varmen hele aftenen også. Uanset hvad, så er det smart at gøre sig lidt tanker om, hvilken slags vinterjakke man kunne tænke sig, så man ikke forsvinder i alle de lækre fristelser der kommer mod os hvert år.   

More articles