Ting du skal være opmærksom på ved brugte biler

05 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Det kan være en god idé, at kigge på brugte biler, når man skal have et nyt køretøj. Ved at købe en brugt bil, så kan man som udgangspunkt spare mange penge i forhold til, hvis man køber en helt ny. Men der er nogle ting man skal være opmærksom på, når man køber en brugt bil, så man ikke ender med at snyde sig selv.

Er bilen synet korrekt

Først og fremmest, så skal du tjekke at bilen er synet, som der er angivet i annoncen, at den er. Der er flere måder du kan tjekke om en bil er synet. Det første du kan gøre er, at kontakte nuværende ejer og bede om at se den sidste synsrapport. Hvis de ikke har den liggende, så kan du lave et nummerplade tjek, hvor du kan finde en masse informationer om bilen, deriblandt den seneste synsrapport.

Passer kilometer tallet

Når man køber en brugt bil, så er mængden af kilometer den har kørt en stor faktor for, hvor meget man vil give for bilen. Men der er nogen der synes det er en god idé at skrue på tallet, så bilen ser ud til at have kørt mindre end den i virkeligheden har. Hvis du er i tvivl, om sælgeren du skal købe bilen af har snydt med kilometer tallet, så kan du som med en synsrapport lave et nummerplade tjek. Her kan du se hvor mange kilometer bilen har kørt ved de forskellige syn der er blevet lavet på den.

Det er rimeligt ligetil at se, om der er blevet snydt med antallet af kilometer, ved at se hvor meget de har ændret sig fra syn til syn. Hvis der pludseligt er noget der ikke stemmer, så har de højst sandsynligt snydt med antallet af kilometer den har kørt i alt.

More articles