Test din bolig for skimmelsvamp

19 January 2020 Lotte Hindsberg
Test din bolig for skimmelsvamp

Har du mistanke om at der kan være skimmelsvamp i din bolig er det vigtigt at du med det samme får taget en test for at se om det er korrekt. Skimmelsvamp kan i værste tilfælde gøre din bolig ubolig og du kan udvikle allergi og astma.

En af de fysiske tegn på at der kan være skimmelsvamp kan være at du får koncentrationsbesvær, har ofte hovedpine og du kan opleve åndedragsbesvær.  

Test din bolig

Der er flere muligheder for at teste din bolig for skimmelsvamp. Du kan få en ekspert ud og få gennemgået din bolig. Det er også muligt selv at foretage et par prøver inden du kontakter en ekspert for at se om du har ret i din mistanke. 

Du kan via en måler teste din bolig for skimmelsvampspore. Benytter du denne metode er det vigtigt at du også tester på en anden måde da der findes skimmelsvampespore naturligt i luften. Husk at teste inde og ude for at se om der er flere spore indenfor end udenfor. 

En anden mulighed er at tage en prøve af det område du har mistanke om, med en steril vatpind og sende den til et laboratorium, for at de kan teste dem for skimmelsvamp.  

Husk at lufte ud

En af de allervigtigste midler mod skimmelsvamp er at sørge for, at din bolig bliver luftet godt og grundigt ud flere gange dagligt. Det er ikke nok blot at lukke et vindue op. Der skal være gennemtræk i en 5-10 min. Mindst 2 gange dagligt. Gør det inden i forlader boligen om morgen og igen inden i går i seng, så mados og fugten fra badeværelset og soveværelset også når at komme ud af boligen og ikke ender inde i boligens vægge, lofter og gulve. Undlad også at tørre tøj indendørs. Brug en tørretumbler eller gør det udenfor. 

More articles