Tænk dig grundigt om, inden du anskaffer en hund

25 maj 2020 Emilie Jacobsen

editorial

Mange tænker kun på, hvor hyggeligt det bliver, når de får en hund. De glemmer derfor, at der kommer til at være rigtig meget arbejde forbundet med at have en hund. Det kan gøre, at den første tid med at have en hund ikke bliver helt så lykkelig, som de havde regnet med. Måske ender det endda med, at de finder ud af, at det er et alt for stort arbejde for dem at have en hund, og de må derfor give hunden videre til nogle andre. 

Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, hvis din oplevelse med at få en hund ender med at blive langt hårdere, end du havde regnet med. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig grundigt om på forhånd og finder ud af, om det at have en hund virkelig er det rette for dig. 

Et godt sted for dig at få en ide om, hvad det egentlig kræver af dig at have en hund, er på bloggen voresdyr.dk. De har en række gode artikler, som du kan læse, inden du endeligt beslutter dig for, at du skal have en hund.

For eksempel er det vigtigt, at du overvejer, hvor meget motion en hund egentlig kræver. Den skal ud at gå i hvert fald tre gange om dagen, medmindre du har en meget stor grund, hvor hunden kan løbe rundt og få den motion, den har brug for. 

Det betyder selvfølgelig både, at du skal sætte tid af i din dagligdag til at gå tur med din hund, men også at du skal sørge for, at der er nogle andre, der kan gå med den de dage, hvor du ikke kan. Det kan derfor blive sværere for dig at tage til familiefødselsdag eller at tage ud at rejse, hvis du ikke har mulighed for at have hunden med. Det er vigtigt at tage med i dine overvejelser. Læs mere på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/ 

Flere Nyheder