Spar penge når du køber brugt bil

02 juni 2020 Astrid Pedersen

editorial

Skal familiens bil skiftes ud, eller måske suppleres, med en ny én af slagsen? Har I allerede lagt jer fast på en bil type – og måske endda et mærke og et model – for den nye bil? Og er I begyndt at undersøge mulighederne for finansiering af købet? Så er der god grund til at være på vagt.

I skal være opmærksomme på at I, når I køber en ny bil, ikke blot betaler for bilen. I betaler også et meget stort beløb svarende til den afgift som pålægges fabriksnye biler af den danske stat. Dette beløb skal også finansieres – og dette betyder at I skal ud og optage et lån, såfremt I ikke kan fremskaffe det store beløb i rede kontanter.

Langt de fleste almindelige lønmodtagere i Danmark er nødt til at gældsætte sig for at finansiere købet af ny bil. Og er I en lille, ung familie med flere medlemmer på vej har I med sikkerhed bedre ting at bruge penge på end på at betale afdrag hver måned.

Nye biler mister hurtigt deres værdi

Dertil kommer at nye biler i løbet af deres første tre til fem leveår mister størstedelen af deres nyværdi. Dette værditab påbegyndes allerede fra det øjeblik bilen triller ud over kanstenen fra forhandleren, og fortsætter støt og roligt indtil kurven begynder at flade ud omkring år fem. Du vil således ikke kunne sælge bilen uden tab. Og du risikerer at skulle betale af på et bil lån som repræsenterer en større værdi end bilen selv.

Køber du i stedet en brugt bil, som allerede har smidt det meste af sin værdi, vil du kunne undgå denne situation. Markedet for brugte biler er stort og varieret, og her vil du med sikkerhed kunne finde en bil, som matcher familiens behov. Læs mere om fordelen ved at købe brugt bil på fartglæde.dk

Flere Nyheder